Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Bröllops inspiration från Stockholms Stadshus

Bröllops fotografering i Stockholms Stadshus.

Vid entren till De Hundrades valv

Om du ska gifta dig i Stockholm så kanske Stadshuset är den vackraste byggnaden att föreviga din bröllopsdag på. Inte bara för att den är så fint belägen vid Riddarfjärden och Kungsholmen men även för att den är så pampig och rik på konst från förra sekelskiftet. Den snart 100 åriga byggnaden med sitt 106 meter höga torn är ett fantastiskt konstverk i mina ögon. Så var ska man fotografera sig här? Här kommer lite bröllops inspiration inför din vigsel från en härlig höst dag och mina favoritplatser i Stadshuset :

  • Utanför entren till De Hundrades valv och Ovalen, där dem borgerliga vigslarna äger rum är ju ett måste. Fantastiskt fint ljus är det här framför den fina mörka dörren till entrén eller sittandes på den vackra bänken utanför.
  • Ljuset vid valven i Borgargårdens arkader är underbar och miljön med dem vackra pelarna ger otroligt fina bröllops bilder med ljus bakgrund. Här kan man verkligen känna arkitekten Ragnar Östbergs inspiration från medelhavet och Venedig..och stiliga bröllopsfoton blir det!
  • En annan favorit är inne på Borgargården vid trappan med laxpojken. Den pampiga tegelfasaden i bakgrunden ger en fin inramning medan brudparet går ner för trappan, love this spot!
  • Utanför någon av dörrarna i Stadshusets mittparti kallat för Kronfasaden och ingången till Blå hallen. Här finns det möjlighet till stor variation på bilderna och hur mycket av fasaden och miljön ska vara med på bilden.
  • I arkaderna under Kronfasaden är en annan favorit då det mörkröda murteglet ger ett litet blåskimrande ljus. Här blåser det mindre dem kalla höstdagarna och det finns många möjligheter att jobba med ljuset beroende på var i arkaden du står.

Hoppas du fått inspiration till ditt kommande bröllop för möjligheterna till variation på dina bröllopsbilder här vid  Stockholms Stadshus är närmast oändliga. Har du frågor om bröllopsfotografering och hur jag jobbar kontakta mig här.

Vid Borgargårdens arkader

I trappan inne på Borgargården

Vid entren till Blå hallen

Under arkaderna i huset med  Kronfasaden

Using Format