Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Bröllops inspiration från Stockholms Stadshus

Bröllopspar i Stockholms Stadshus. Stadshuset är en fantastisk byggnad och fyller 100år 2023. Finaste platssen för dina bröllopsbilder enligt många många par och bröllopsfotografer.

Stockholms Stadshus

Om du ska gifta dig i Stockholm så kanske Stadshuset är den vackraste byggnaden att föreviga din bröllopsdag på. Inte bara för att den är så fint belägen vid Riddarfjärden och Kungsholmen i Stockholm men även för att den är så pampig och rik på konst från förra sekelskiftet och en riktig bröllopsinspiration för många par. Den snart 100 åriga byggnaden med sitt 106 meter höga torn är ett fantastiskt konstverk i mina ögon. Och på midsommarafton 2023 fyller Stadshuset hundra å. Och du har möjlighet att gifta dig på Stadshusets 100 års dag! Hur fint är inte det? 


Så var ska man fotografera sig här? 

  • Utanför entren till De Hundrades valv och Ovalen, där dem borgerliga vigslarna äger rum är ju ett måste. Fantastiskt fint ljus är det här framför den fina mörka dörren till entrén eller sittandes på den vackra bänken utanför.
  • Ljuset vid valven i Borgargårdens arkader är underbar och miljön med dem vackra pelarna ger otroligt fina bröllops bilder med ljus bakgrund. Här kan man verkligen känna arkitekten Ragnar Östbergs inspiration från medelhavet och Venedig..och stiliga bröllopsfoton blir det!
  • En annan favorit är inne på Borgargården vid trappan med laxpojken. Den pampiga tegelfasaden i bakgrunden ger en fin inramning medan brudparet går ner för trappan, love this spot!
  • Utanför någon av dörrarna i Stadshusets mittparti kallat för Kronfasaden och ingången till Blå hallen. Här finns det möjlighet till stor variation på bilderna och hur mycket av fasaden och miljön ska vara med på bilden.
  • I arkaderna under Kronfasaden är en annan favorit då det mörkröda murteglet ger ett litet blåskimrande ljus. Här blåser det mindre dem kalla höstdagarna och det finns många möjligheter att jobba med ljuset beroende på var i arkaden du står.


Hoppas du fått inspiration till ditt kommande bröllop för möjligheterna till variation på dina bröllopsbilder här vid  Stockholms Stadshus är närmast oändliga. Mer ifrån min stylade session i detta galleri. Om du är i planeringsfasen av ditt bröllop har jag samlat mina bästa tips om hur du får magiska bilder från din bröllops fotografering  i en guide. Mina bröllopspaket och priser hittar du här.

Brudpar i Stockholms Stadshus.

Vid Borgargårdens arkader

Bröllops fotografering i Stockholms Stadshus.

Vid entrén till Blå Hallen

Brudpar på väg ner från lax trappan på Stockholms Stadshus.

Vid Lax trappan

Intima stunder på porträtt fotograferingen i Stockholms Stadshus. Höst bröllop.

Arkaderna under huset med Kronfasaden

Using Format