Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Bröllops inspiration från Stockholms Stadshus

Bröllops fotografering i Stockholms Stadshus.

Vid entren till De Hundrades valv

Om du ska gifta dig i Stockholm så kanske Stadshuset är den vackraste byggnaden att föreviga din bröllopsdag på. Inte bara för att den är så fint belägen vid Riddarfjärden och Kungsholmen men även för att den är så pampig och rik på konst från förra sekelskiftet. Den snart 100 åriga byggnaden med sitt 106 meter höga torn är ett fantastiskt konstverk i mina ögon. Så var ska man fotografera sig här? Här kommer lite bröllops inspiration inför din vigsel från en härlig höst dag och mina favoritplatser i Stadshuset :

 • Utanför entren till De Hundrades valv och Ovalen, där dem borgerliga vigslarna äger rum är ju ett måste. Fantastiskt fint ljus är det här framför den fina mörka dörren till entrén eller sittandes på den vackra bänken utanför.
 • Ljuset vid valven i Borgargårdens arkader är underbar och miljön med dem vackra pelarna ger otroligt fina bröllops bilder med ljus bakgrund. Här kan man verkligen känna arkitekten Ragnar Östbergs inspiration från medelhavet och Venedig..och stiliga bröllopsfoton blir det!
 • En annan favorit är inne på Borgargården vid trappan med laxpojken. Den pampiga tegelfasaden i bakgrunden ger en fin inramning medan brudparet går ner för trappan, love this spot!
 • Utanför någon av dörrarna i Stadshusets mittparti kallat för Kronfasaden och ingången till Blå hallen. Här finns det möjlighet till stor variation på bilderna och hur mycket av fasaden och miljön ska vara med på bilden.
 • I arkaderna under Kronfasaden är en annan favorit då det mörkröda murteglet ger ett litet blåskimrande ljus. Här blåser det mindre dem kalla höstdagarna och det finns många möjligheter att jobba med ljuset beroende på var i arkaden du står.

Hoppas du fått inspiration till ditt kommande bröllop för möjligheterna till variation på dina bröllopsbilder här vid  Stockholms Stadshus är närmast oändliga. Har du frågor om bröllopsfotografering och hur jag jobbar kontakta mig här.

Vid Borgargårdens arkader

I trappan inne på Borgargården

Vid entren till Blå hallen

Under arkaderna i huset med  Kronfasaden


Hur man väljer kläder till fotograferingen

Utomhusfotografering i Grekland

Att välja kläder kan vara jobbigt någon gång för oss alla medan att välja outfit inför en foto session är en knepig uppgift för dem flesta skulle jag vilja säga. Här kommer några enkla tips hur du ska tänka inför din utomhusfotografering:

 • Välj bekväma kläder som du trivs i. Klä dig efter säsongen. Matcha dina kläder med platsen du ska fotograferas. Ta med dig ett ombyte, en extra jacka eller kofta för att variera och kombinera med det du redan har på dig. Välj gärna natur material i bomull, linne eller ull  i mjuka färgtoner som passar med omgivningen du ska fotograferas. Var försiktig med mönster och tryck så dem inte dominerar i bild. Ju mindre mönstret är desto bättre om du inte väljer enfärgat förstås.
 • Makeup och hår. Känner du dig snygg i håret syns det även på bilden. Välj gärna naturliga toner för din makeup när du ska fotograferas utomhus. Glöm inte manikyr och pedikyr, små detaljer som blir viktiga på bild.
 • Skor och accessoarer. Välj skor efter platsen du ska fotograferas. Det är fint att vara barfota på stranden medan på helt annan miljö exempelvis på landet kan det var trevligt  med stövlar. Det viktiga är att du känner dig bekväm när du går.  Lägg ner att par extra skor, accessoarer eller varför inte en hatt i din väska innan du åker iväg till fotograferingen.

Vill du boka en familje fotografering, kontakta mig här. Självklart hjälper jag till med klädval och tips inför er foto session.


Upptäck Preveza i Grekland

Upptäck Preveza i nordvästra Grekland.

Det är snart två år sen jag la upp ett nytt blogg inlägg här. Inte så konstigt ändå, det har ju varit pandemi och jag reser inte så mycket längre. Men i år reste jag ner till Grekland för familjen och min mamma som passerat 80, för jag hade ju vaccinerat mig och delta varianten av viruset hade ännu inte fått någon spridning. Så en av dessa heta lördagar blev det en liten trip med båt från fiskebyn Koronisia i Arta till Preveza stad. Preveza är ju den stad man landar på om man åker på charter resa till nordvästra Grekland så som Lefkas eller Parga.

Preveza är en av städerna runt Amvrakikos gulfen. Utanför Preveza finns ruinerna av staden Nikopolis som grundades under Romariket. Romare, judar och greker har bott här i flera århundraden och livnärt sig på fisket från gulfen. Självaste namnet Preveza tros komma från det slaviska eller albanska språket som lär betyda passage. Så hit kom jag med min systerdotter och hennes kompis. Vi strosade runt i stans gamla kvarter och vid hamnen. Hittade några gator och gränder som hade skugga för att kunna fotografera lite grand trots hettan, det var vid lunch tid vi ankom med båten från Amvrakikos Cruises .

Här är några saker du ska se och göra i Preveza:

 • Strosa i stans gamla kvarter, Saitan Bazaar eller Pazar som den kallas på grekiska     
 • Besök kyrkan Agios Haralambos från 1800 talet för dem fina målningarnas skull (som finns på insidan)
 • Ta en båtur runt Amvrakikos för att få en glimt av dem vilda delfinerna och varför inte njuta  av den färska fisken och räkorna i någon av fiske restaurangerna runt gulfen
 • Besök  Nikopolis som ligger 8 km norr om stan, grundad av romaren Octavian Augustus.
Using Format