Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Hur man väljer kläder till fotograferingen

Familje fotografering i Stockholm, mor och dotter i höstens färger.

Att välja kläder 

kan vara jobbigt någon gång för oss alla medan att välja outfit inför en fotografering är en knepig uppgift för dem flesta skulle jag vilja säga. Här kommer några enkla tips hur du ska tänka inför din familjefotografering:

  • Välj bekväma kläder som du trivs i. Klä dig efter säsongen. Matcha dina kläder med platsen du ska fotograferas. Ta med dig ett ombyte, en extra jacka eller kofta för att variera och kombinera med det du redan har på dig. 
  • Välj gärna natur material i bomull, linne eller ull  i mjuka färgtoner som passar med omgivningen du ska fotograferas. Var försiktig med mönster och tryck så dem inte dominerar i bild. Ju mindre mönstret är desto bättre om du inte väljer enfärgat förstås. Undvik randigt och rutigt om det går.
  • Makeup och hår. Känner du dig snygg i håret syns det även på bilden. Välj gärna naturliga toner för din makeup när du ska fotograferas utomhus. Glöm inte manikyr och pedikyr, små detaljer som blir viktiga på bild.
  • När man är en familj kan det vara lite extra knepigt att få ihop helheten. Börja med outfiten som du vill absolut ha med och bygg sedan vidare med plagg som matchar färgskalan.
  • Skor och accessoarer. Välj skor efter platsen du ska fotograferas. Det är fint att vara barfota på stranden medan på helt annan miljö exempelvis på landet kan det var trevligt  med stövlar. Det viktiga är att du känner dig bekväm när du går.  Lägg ner att par extra skor, accessoarer eller varför inte en hatt i din väska innan du åker iväg till fotograferingen. Mer inspiration för din stadsfotografering i Stockholm hittar du här.

Vill du boka en familjefotografering i Stockholm? 

Kontakta mig här, hjälp med klädval och tips inför er foto session ingår i paketet. 

Några gånger per år har du även möjlighet att boka dig på mina mini sessioner, som är 25 minuters fotografering någonstans i Stockholm. Anmäl dig på min väntelista för att få mer information om kommande minis.

Familjefotografering Stockholm, Stora Essingen.
Familjefoto med barn och bebis i Stockholm.
Familjefotograf följer och hjälper familjen att skapa minnen.
Using Format