Hur man väljer kläder till fotograferingen

Att välja kläder till familjefotografering

Klädval inför en fotografering är en knepig uppgift för dem flesta skulle jag vilja säga. Här kommer några enkla tips hur du ska tänka inför din familjefotografering:

  • Välj bekväma kläder som du trivs i. Klä dig efter säsongen. Matcha dina kläder med platsen du ska fotograferas. Ta med dig ett ombyte, en extra jacka eller kofta för att variera och kombinera med det du redan har på dig. 
  • Välj gärna natur material i bomull, linne eller ull  i mjuka färgtoner som passar med omgivningen du ska fotograferas. Var försiktig med mönster och tryck så dem inte dominerar i bild. Ju mindre mönstret är desto bättre om du inte väljer enfärgat förstås. Undvik randigt och rutigt om det går.
  • Makeup och hår. Känner du dig snygg i håret syns det även på bilden. Välj gärna naturliga toner för din makeup när du ska fotograferas utomhus. Glöm inte manikyr och pedikyr, små detaljer som blir viktiga på bild.
  • När man är en familj kan det vara lite extra knepigt att få ihop helheten. Börja med plagget som du vill absolut ha med och bygg sedan vidare med plagg som matchar färgskalan.
  • Skor och accessoarer. Välj skor efter platsen du ska fotograferas. Det är fint att vara barfota på stranden medan på helt annan miljö exempelvis på landet kan det var trevligt  med stövlar. Det viktiga är att du känner dig bekväm när du går.  Lägg ner att par extra skor, accessoarer eller varför inte en hatt i din väska innan du åker iväg till fotograferingen. 

Vill du boka en familjefotografering i Stockholm?

Kontakta mig här, hjälp med klädval och tips inför foto sessionen ingår i paketet. 

Några gånger per år har du även möjlighet att boka dig på mina mini sessioner, det är 25 minuters fotografering någonstans i Stockholm. Anmäl dig på min väntelista för att få mer information om kommande minis.