Personal branding - porträtt för företag

Om du är din egen och driver ett eget företag i Stockholm eller någonstans i världen så behöver du synas. Och för var och en av oss som är egna företagare följer också ett varumärke ibland kallat för Personal branding - det som andra säger om oss när vi inte är rummet.

Vad är då personligt varumärke?

Nej..det inte vår logga vi pratar om utan helt andra saker:

 • Vem du är
 • Ditt fokusområde
 • Din historia
 • Dina personliga kvalitéer
 • Dina värden
 • Unika saker om dig

Det menar designern Lina Anderssson när jag lyssnade på hennes presentation om personligt varumärke för några helger sen i Stockholm. Allt det som skiljer oss från andra som gör samma sak. Jag tar mig själv som exempel, hur många fotografer finns det inte i Stockholm? Jo väldigt många faktiskt, men ingen med min bakgrund, historia, värderingar och på det sätt jag skapar med min kreativitet.

Hur viktig är ett portätt på dig och dina kollegor på hemsidan?

Hemskt viktig skulle jag vill jag säga. Din “About” sida eller “Om oss” brukar vara den mest besökta näst efter första sidan. Och jag är precis som alla andra, vill gärna ha ett ansikte så jag vet vem jag kommer möta och träffa när jag ska köpa en tjänst eller produkt. Vi gör trots allt affärer med andra människor i första hand. Det samma gäller sociala medier, även där behövs minst en bild på dig och din personal.

Hur kan du förstärka ditt varumärke och nå ut till dina kunder?

 • Skriv ner dina värderingar - ditt varför
 • Vad vill du säga med dina tjänster eller utbud? Skriv en bra text om ditt företag, varför du jobbar där och ta med dina värderingar
 • Om du är ny företagare behöver du en logotype
 • Du behöver minst ett par proffsiga porträtt till att börja med
 • Bygg på med verksamhetsbilder så du har en egen bildbank 

Det kommer ge din hemsida och sociala medier ett proffsigt utseende. Och hur kan jag hjälpa dig? Jag har olika paket och tjänster beroende på vilka behov du har just nu. Läs mer här eller kontakta mig för en fri digital fika.