Bröllop på Schenströmska herrgård i Västerås


Bröllopspar går hand i hand på en grusgång framför en herrgård. Han i mörk kostym och glasögon, hon i lång vit klänning och vinter rock - håller sin brudbukett i andra handen.

Vinter bröllop på Schenströmska herrgård

Härligt vinterbröllop blev det i början av februari med fantastiskt solsken över Ramnäs socken och Schenströmska herrgården. Herrgården ligger otroligt vackert intill Kålbäcksån och dem gamla bruken norr om Västerås. Marcus och Anna började att leta efter sitt drömställe för bröllopet på hösten och kunde snart konstatera att det mesta var fullbokat  för sommaren 2023, men i februari fanns det ledigt datum i Ramnäs. En av fördelarna med att ha vinterbröllop är just att det är enklare att hitta lokal och andra leverantörer för ditt drömbröllop. Och vem vill inte gå bröllopsfest i februari?

Herrgård i två våningar med gul fasad och svart tak. På var sida var sin flygel med gula fasader. Framför ingången i grusplan och grind.
Bröllopspar blir fotograferade av gäster på en gårdsplan intill en häst med vagn, kusken sitter i vagnen. I bakgrunden Hus med gul fasad och rött tegeltak, tallar och utsikt mot ån.
Vinglas på dukat bord med vit duk. Glas för nubbe, vattenglas, grå vilta servetter. Vita skylt med namnet Anders  S i svart text.
Dukat långbord med blomsterbukett och vita stolar, vitt ljus, tallrikar, glass och vita koppar, grå servetter. I bakgrunden kakelugn och tavla med porträtt på den vita väggen.

Leverantörer och körschema 

Det som är viktigt för mig som bröllopsfotograf med vinterbröllop är att planera körschemat med omsorg, för ljuset är begränsat den här årstiden. Vid provfotograferingen var det mulet och kallt väder i Stockholm och det gäller att hitta ett bra upplägg tillsammans inför den stora dagen. 

Om du funderar på just körschema och andra förberedelser, ladda gärna ner min guide med tips för att få ut det mesta från din bröllopsfotografering. Läs mer om hur du gör ditt eget körschema i min blogg.

Leverantörer som Anna och Marcus valde:

Hela galleriet från bröllopsdagen hittar du här

Letar du efter bröllopsfotograf till din stora dag? Kontakta mig här.

Using Format