Bröllop utomlands

Har ni förälskat er i medelhavet och beslutat att fira ert bröllop där? Grattis! Ni har en spännande tid framför er, oavsett om ni ska ha ett bröllop i en by uppe i bergen, i stan eller knyta banden under olivträden på en strand. På västkusten i Grekland kan du välja mellan Epirus riviera Parga eller Sivota och storslagna bergsbyar i Zagori regionen för att nämna några ställen man kan ha sitt destinationsbröllop.

5 skäl att fira kärleken i Grekland

Du har väl inte missat att jag har grekiska rötter  på fastlandet och Epirus i Grekland, men jag fotograferar gärna bröllop i Santorini, Mykonos och övriga landet så klart!

1. Epirus är unikt! Era gäster har förmodligen inte utforskat den här delen av Grekland förut. Den ligger i nordvästra delen med kust mot Joniska havet med destinationsorterna Parga, Sivota och Vrachos. I norr finns dem mäktiga Pindus bergen med världens djupaste ravin och dem pittoreska byarna Zagori med unikt kulturarv från tidigare sekler.

2. Resan till Epirus är enkel. Direktflyg till Preveza och även Ioannina stad från maj till september. Gifter ni er “off season” är det ett par timmar till Thessalonikis flygplats.

3. Genuit och charmigt! Drömmer ni om den traditionella vita kyrkan eller ett vackert blomsterarrangemang vid stranden? Med efterföljande middag under olivträden eller kanske en lyxigare strandrestaurang? Det finns oändligt många variationer på hur ni väljer att fira er stora dag och kanske mer prisvärt än hemma eller på kända turist öar.

4. Kombinera bröllop och smekmånad. Grekland är inte bara ett fantastiskt ställe att ha sitt destinationsbröllop på - ni behöver inte tänka på vart ni ska åka på smekmånad - här finns otaliga möjligheter för vandringar i naturen i bergen eller tillbringa dagarna avslappnat längs dem fina stränderna på kusten.

5. Jag berättar er story och förevigar er dag vare sig det är bröllop, intimt elopement, frieri eller förnyelse av era löften. Rekommendationer och tips på leverantörer så som florister, MUA och frisör och lokal kan ingå i mitt elopement alternativt destinationspaket. Mina elopement paket hittar du här.

Har du funderingar på Grekland och vill ha tips och inspiration inför din bröllopsresa, tips på vingårdar och andra mysiga smultronställen, anmäl dig till mitt månadsbrev.